Η Δημοκρατική Παιδεία συμμετείχε την Τρίτη 11/07/2017 στο πρώτο Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας των Εκπαιδευτικών που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.
Το πενθήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποσκοπεί στον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα παιδείας της δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και στη γνωριμία των συμμετεχόντων με το εκπαιδευτικό έργο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.
Φιλοδοξία του εργαστηρίου είναι να αναδειχθούν και να συζητηθούν σημαντικά θέματα δημοκρατικής παιδείας για τα οποία συνήθως στο σχολείο δεν γίνεται λόγος και γι’ αυτό ο κεντρικός θεματικός άξονάς του τιτλοφορείται «Μιλάμε γι’ αυτά που δεν μιλάμε».

Από την ομάδα της Δημοκρατικής Παιδείας συμμετείχαν στο Εργαστήρι ο καθηγητής Γεράσιμος Κουζέλης και οι υποψήφιοι διδάκτορες Ορέστης Διδυμιώτης, Ελπίδα Μαρκοπούλου, Δέσποινα Παρασκευά-Βελουδογιάννη και Μαγδαληνή Τσεβρένη.

IMG_1674