Το «Ταξίδι της φυγής» είναι ένα διαδραστικό, πολυθεματικό παιχνίδι-«ριάλιτι» που εξετάζει και εισάγει τα παιδιά στην έννοια και την εμπειρία της προσφυγιάς. Είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες, με τρεις θεματικές ενότητες, οι οποίες αποτυπώνουν γλαφυρά τι σημαίνει να είναι ένας άνθρωπος πρόσφυγας.
Το παιχνίδι είναι χωρισμένο σε τρεις θεματικές ενότητες που αφορούν τόσο τις συγκρούσεις και τις συνθήκες που οδηγούν έναν άνθρωπο να εγκαταλείψει την πατρίδα του, ενώ παράλληλα εξετάζει την αβεβαιότητα της προσφυγικής ταυτότητας, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες προσπαθώντας να ξεκινήσουν και πάλι τη ζωή τους σε μια νέα χώρα.
Τα παιδιά, αφού δημιουργήσουν έναν χαρακτήρα στο διαδίκτυο, περνούν από όλα τα στάδια που έχει να αντιμετωπίσει ένας πρόσφυγας. Από τον ξεριζωμό, τις διώξεις και την ανασφάλεια μέχρι τη χορήγηση ασύλου, τις προκαταλήψεις που αντιμετωπίζουν στη νέα τους ζωή, τις δυσκολίες που μπορεί να συναντούν ακόμα και στα πιο καθημερινά ζητήματα.

Πηγή: UNHCR – Καλωσόρισες στο ταξίδι της φυγής

Στην ιστοσελίδα περιλαμβάνεται οδηγός για τον εκπαιδευτικό, τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε και εδώ.

Σχολιάστε