Συλλογή τραγουδιών ενάντια στον φασισμό, που δημιουργήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του συγκροτήματος KollektivA και της ομάδας της «Ελληνοφρένειας». Περισσότεροι από 40 καλλιτέχνες και 150 μουσικοί δίνουν συλλογική μουσική απάντηση κατά της ανοχής σε φαινόμενα εκφασισμού που φωλιάζουν στο μυαλό απογοητευμένων ανθρώπων: κατά της ήττας και του εφησυχασμού, κατά της παθητικότητας και της παραίτησης, κατά των αυταπατών και της υποκρισίας. Στη συλλογή συνυπάρχουν γνωστά και καταξιωμένα ονόματα μαζί με νεότερους καλλιτέχνες της ελληνικής δισκογραφίας καθώς και με νέους δημιουργούς, των οποίων βρίσκουμε πρώτη φορά τραγούδιa στον συγκεκριμένο δίσκο. Επίσης συνυπάρχουν καλλιτέχνες από πολλές πόλεις της Ελλάδας καθώς και από το Λονδίνο και τη Βαρκελώνη. Στην ανακοίνωση της κυκλοφορίας του δίσκου αναφέρονται τα εξής:

 

Δεν έχουμε περιθώρια αφέλειας. Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε, να μη γνωρίζουμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου. Γιατί ο φασισμός είναι θάνατος και η μουσική ζωή. Γιατί ο φασισμός δεν έρχεται μόνος και δεν φεύγει μόνος. Για να κάνουμε τη δική μας μικρή απάντηση μια καλή αρχή.

Στο πλούσιο συνοδευτικό έντυπο του δίσκου υπάρχουν πληροφορίες για τους συντελεστές κάθε τραγουδιού καθώς και σύντομα μηνύματα από τους καλλιτέχνες προς τους ακροατές αναφορικά με την πρωτοβουλία αυτή.

Ακούστε τα τραγούδια του CD 1 εδώ και του CD 2 εδώ.

Πηγή: www.musicpaper.gr

Σχολιάστε