Η Διακήρυξη των Αρχών για την Ανοχή στη Διαφορετικότητα υιοθετήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1995 κατά την 28η Σύνοδο της Γενικής Διάσκεψης της UNESCO στο Παρίσι.
Το κείμενο ορίζει την έννοια της ανοχής και πως αυτή εκφράζεται σε κρατικό επίπεδο, στις κοινωνικές διαδικασίες, στην εκπαίδευση.

Για να κατεβάστε το κείμενο πατήστε εδώ.

Με βάση το κείμενο μπορείτε να συζητήσετε για την έννοια της ανοχής και να δείτε πώς μπορείτε να την εφαρμόσετε μέσα στη δική σας ομάδα και στην ευρύτερη σχολική κοινότητα. Είναι απαραίτητη αρχή για την κοινωνία και γιατί;  Οι μαθητές μπορούν να προτείνουν δράσεις, κανόνες που θα προωθήσουν την έννοια της ανοχής στη σχολική ζωή και στην κοινότητα. Μπορεί να οργανωθεί εκδήλωση ενημέρωσης, να γίνει αφιέρωμα στην σχολική εφημερίδα, στο ραδιόφωνο ή κάποια άλλη παρόμοια ιδέα.

Πηγή: Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ( Περιφερειακό Κέντρο πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών- ελληνική ιστοσελίδα). Η μετάφραση έχει γίνει, από την Δρ. Καλλιόπη Χαΐνογλου, (υπό διορισμό) Λέκτορα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών, Συνεργάτιδα της Έδρας UNESCO, και του κου Ζαφείρη Τσιφτζή, υποψήφιου μεταπτυχιακού φοιτητή, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Έδρας UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 

Κατεβάστε το κείμενο

Σχολιάστε