Συλλογή αντιφασιστικών έργων (τραγούδια, ποιήματα και εικαστικά) από τη συλλογικότητα εργαζομένων-καλλιτεχνών «Τέχνη Εν Κινήσει» (Τ.Ε.Κ.).

Πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία των έργων και την έκδοση αυτής της συλλογής, υπήρξε το εφιαλτικό σκηνικό που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Η ανεργία, η φτώχεια, η ανασφάλεια, η άγρια επίθεση στα δικαιώματα λαού και νεολαίας, συνθέτουν αυτό το σκηνικό και είναι τα αποτελέσματα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, αλλά και της αποθράσυνσης της ελληνικής άρχουσας τάξης. Η οποία δεν διστάζει να προτάξει το φασισμό ως ένα από τα όπλα της για την αντιμετώπιση των αγώνων των ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων, των αγώνων του λαού μας. Η βαρβαρότητα που ζούμε και η ελπίδα για την ανατροπή της, έδωσαν τον τόνο και τις αποχρώσεις για να παραχθούν τα πρωτότυπα έργα (τραγούδια, εικαστικά, κείμενα, ποιήματα) της παρούσας συλλογής.
Από το σημείωμα της έκδοσης.

Τα έργα μπορούν να αξιοποιηθούν κατά την κρίση του εκπαιδευτικού ως παραδείγματα μορφών καλλιτεχνικής πρακτικής ενάντια στον φασισμό και τη μισαλλοδοξία ή ως αφορμή για συζήτηση στην τάξη.

Κατεβάστε τη συλλογή εδώ ή ακούστε τα τραγούδια στο YouTube παρακάτω.

Πηγή: Τέχνη Εν Κινήσει

 

Σχολιάστε